HJEM PRODUKSJONER JAN DALCHOW GWD PRODUCTION FILMCENTRALEN ENGLISH VOICEOVER KONTAKT

BE - SKITNE, SYNDIGE MEG - RESPONS/ MEDIA

Jeg ba til gud, jeg ba om at han skulle fri meg fra noe jeg da mente var feil. For meg var det naturlig, det var meg, men det er umulig å ikke la seg påvirke av de dømmende ord. Så kom filmen om Bjørn Erik, den forandret livet mitt. Den forandret livet mitt til noe positivt. Bønnen forandret seg fra: "gjør meg til noen jeg ikke er" til "styrk meg Gud, hjelp meg på rett vei, gi meg svar og hjelp med å akseptere den jeg er". Den siste bønnen ga resultater. Gud styrket meg til å fortelle to venner hvem jeg var, jeg fikk kjempepositiv tilbakemelding, jeg ble kjempeforelska i en gutt, aksepterte meg selv og fikk et mye nærere og bedre forhold til Gud.
Gutt 17, brev på Internett.

Har selv vært skaphomse i mange år. Min homofile legning og kirkens syn på homofili har gjort mitt liv så vanskelig at jeg har holdt på å gå til grunne. Det er bare tilfeldigheter som har gjort at jeg har overlevd. Denne filmen fikk mine øyne opp for at jeg var i faresonen. Jeg ga F... Nå vet alle at jeg er homo. Jeg føler hva jeg vil. Takk til foreldrene til Bjørn Erik. Dere har hjulpet meg.
Fra innlegg på filmens gamle WEB-side.

Kjære Jan Erik og Anne Lise, bare noen få ord fra en jevngammel gutt som deres. Jeg har akkurat sett filmen og er fremdeles både tårevåt og skjelven. Først av alt vil jeg få takke dere for at dere gav oss del i deres og Bjørn Eriks historie. Jeg kan levende forestille meg at det ikke var udelt enkelt. Som du sa i filmen Anne Lise: "Det er som om det er vi som kommer ut av skapet i stedet". Men dere har gitt så mye til veldig mange. Rundt om i Norge sitter det nå mange mennesker som har fått ny styrke til å takle sine egne liv og sine egne tanker, fordi dere har villet dele deres egen sorg og minner med oss.
Fra brev til Bjørn Eriks foreldre.
 
Dere vekker folk mot kirkens terrorisering av unge sinn, og gir andre en mulighet til å se at det finnes andre muligheter, at det er mulig å leve som kristen og homofil. Jeg kan bare si et enkelt, men hjertefølt Takk. Så lenge dere lever, så lenge mennesker får se denne filmen, vil Bjørn Erik leve videre. Vi kommer alltid til å huske ham.
Fra brev til Bjørn Eriks foreldre.

 

Stortingspolitikere rystet etter at de torsdag så filmen BE - skitne, syndige meg.
”Filmen er sterk. Følelsene blir satt på høykant. Derfor ønsker jeg et oppgjør med dem som trekker ned de homofile”, sier KRFs stortingsrepresentant Ola T. Lånke. ”Hvis man ikke blir påvirket av en slik film, må man ha et hjerte av stein”, sier stortingsrepresentant Inge Lønning (h). (NTB)
 
Fullsatt i Jakobs kirke. 

Under visning av filmen "BE - skitne, syndige meg" med påfølgende Gudstjeneste og lystenning i Kulturkirken Jakob var det søndag kveld fult hus. Blant de fremmøtte var Biskop Gunnar Stålsett. Han utelukket ikke muligheten for at de ville se filmen under bispemøtet. (Aft.p.)

Homofiles Ungdomstelefon hadde telefonstorm.
Etter at "BE - skitne, syndige meg" ble vist på TV2 lørdag hadde Homofiles Ungdomstelefon telefonstorm. To av tre innringere var gutter. Flere hadde selvmordstanker, og noen hadde prøv å ta livet av seg. De fleste som tok kontakt var homofile fra småbygder opplyser koordinator av Homofiles Ungdomstelefon Jan Bakke. (NTB)
 
Folk reagerer mot kirkens overgrep:
Medlemsflom til Human-Etisk forbund 

Human-Etisk forbund opplever en flom av henvendelser og innmeldinger etter at TV2 lørdag viste dokumentaren "BE - skitne, syndige meg". - På mandag begynte telefonene og e-postene å strømme inn til forbundet, forteller Informasjonssjef i Human-Etisk Forbund Jens Brun-Pedersen. (Dagbladet)


 
Trond Giske så dokumentaren om Bjørn Erik i dag.

Hans umiddelbare kommentar er at alle kristne homofile er fullt ut likeverdige med heterofile. Etter kun tre dager i statsrådstolen har den nye kirke og undervisningsministeren allerede terget på seg deler av kristen-Norge. Giske vil at det med han som kirkestatsråd skal bli akseptert at homofile blir vigslet som prester i den norske kirke. (TV 2 Nyhetene)

 

 

 

BE - SKITNE, SYNDIGE MEG, gwd production 1996.

Homofiles Ungdomstelefon 810 00 277 - www.ungdomstelefonen.no
Unge svarer unge om homofili, identitet, forelskelse og sikrere sex. Telefonen er åpen hver dag bortsett fra lørdag, mellom kl 18 og 22.

Webmaster: info@dalchowsverden.no